Фандъкова: Всяко усилие за София си струва, тя заслужава отговорност и решителност

Кметът на столицата каза, че е обща задача да се защитават проектите на града

17.09.2022 | 11:45 Редактор: Ваня Кузманова
Фандъкова: Всяко усилие за София си струва, тя заслужава отговорност и решителност

Честит празник на града, за който работим и на който посвещаваме енергията и времето си. Зная, че всяко усилие за София си струва. Политиците виреят лесно в среда на взаимни обвинения. Този климат дава популярност и бърза слава. За града ни обаче времената на деление раждат безвремие и застои, заяви Йорданка Фандъкова, кмет на София по време на празнична сесия на Столичния общински съвет.

Фандъкова посочи, че столицата заслужава отговорност и решителност. 

"София плаща сметките си сама и не иска подаяние, а малка част от това, което градът и софиянци изработват и допринасят за цялата държава", категорична е тя.

Кметът на столицата каза, че е обща задача да се защитават проектите на София - защото това са проекти, които правят живота на хората по-добър. 

"Градският транспорт и отоплението на гражданите заслужава подкрепа", подчерта тя. Фандъкова пожела здраве на участващите общински съветници, за да може да продължават да се грижат за развитието и благоденствието на столицата.

Председателят на СОС Георги Георгиев заяви, че за него е чест да води церемонията посветена на "Деня на София".

"Преди 30 години за пръв път е честван “Денят на София", каза той, цитиран от БГНЕС. 

Георгиев добави, че според експерти София може да бъде разделена на части, но според него София не разделя, а обединява близо 2 млн. граждани. "С икономическата криза, която ни притисна в ъгъла последва и политическа криза", подчерта той и добави, че в последствие е настъпила война, която е довела множество бежанци в столицата.

"Показахме с няколко трудни решения, че обичаме града си и ни е по-скъп от политическия рейтинг", категоричен е той. Георгиев се обърна към присъстващите съветници и граждани и им пожела да бъдат много здрави.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК